Basista čuvenih bendova Joy Division i New Order iskreno o zavisnosti, besu i gubitku 1Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Piter Huk, najpoznatiji kao basista bendova Joy Division i kasnije New Order, dao je iscrpan intervju za The Guardian, u kome je iskreno govorio o bolesti zavisnosti, nepoznavanju oca, besu i gubitku.

Huk je u intervjuu istakao da nikad nije poznavao oca, jer su se njegovi roditelji razveli kada je imao samo tri godine.

Kako je njegova majka mrzela bivšeg muža iz dubine duše, nije mu rekla da ga je posmatrao dok je pio u Salfordu, a umalo i da ne sazna kada je on preminuo.

To se desilo nakon što se Huk razišao od prve supruge i otišao da živi sa majkom, koja mu je usput spomenula da mu je otac preminuo tri nedelje ranije.

Kaže da je u životu imao puno tuge, u vezi sa Ijanom Kertisom, klubom Hacijenda, zbog čega je išao kod terapeutkinje.

„Mojoj ženi je bilo muka od toga što, kad god se pomene New Order, postajem udaljen. Pomirio sam se sa raspadom benda, ali se sve okrenulo kada su se ponovo okupili bez mene. Kako će mi terapeutkinja pomoći sa tim. Ne znam. To joj je posao, zar ne?“

Kaže da se pomirio sa tim šta se desilo Ijanu Kertisu, da ima njegovu uljanu sliku na zidu i da ga poseti kada god prođe pored groblja.

„Držao sam mu jezik kada je imao epileptične napade. Tako nešto se ne zaboravlja.“

Napominje da je Kertis delio svoje stvari nekoliko dana pre nego što se ubio i da se to često dešava u takvim slučajevima.

„Ijanova tragedija nije bila muzika koju nije snimio, već to što nije mogao da bude otac svojoj ćerki.“

Veruje da verovatno nikada neće moći da otpusti bes zbog načina na koji se New Order ponašao prema njemu i da mora da se bori sa svojom neprijatnom stranom.

„Pomaže to što imam divan život, divnu porodicu i divnu karijeru. Ali, to je poput razvoda u kome morate da podelite decu. Mi imamo pesme.“

Još ranije je priznao da je bio zavisnik i da ništa nije važnije u životu od dobrih prijatelja.

„Bio sam zavisnik od alkohola i kokaina. Umalo sam izgubio sve. Sada sam čist već 17 godina, a to je bilo prokleto teško.“

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari