Bauers će 23. septembra izvesti predstavu „Više od reči“ za koju je kritičar NJujork tajmsa napisao: „Fascinantno. Dirljivo. ‘Više od reči’ očaraće vaše oči i uši.“ Predstava je zapravo portret malog američkog grada filtriran kroz lična iskustva Bila Bauresa. Ova zabavna i inspirativna predstava sa autobiografskim elementima publiku će naterati i na smeh i u plač, i to često u isto vreme.

Bil Bauers je jedan od najcenjenijih svetskih pantomimičara današnjice, a njegovi pokreti otkrivaju najdublje istine o ljudima. Iako je izgradio svoj sopstveni stil, često ga upoređuju sa Čarlijem Čaplinom i Basterom Kitonom.

Bio je student čuvenog Marsela Marsoa, nastupao je i svoje znanje prenosio širom Amerike, Evrope i Azije. Igrao je na Brodveju u Diznijevom „Kralju lavova“ (Zazu) i mjuziklu „The Scarlet Pimpernel“ (lik Leggett), a njegova autobiografska predstava „It Goes Without Saying“ bila je rasprodata i sa velikim uspehom je igrana na of-Brodveju u pozorištu Rattlestick Playwrights Theater. Bil Bauers održaće u Vranju i radionicu sa elementima diskusije pod nazivom „Pantomimičar na putu: Putovanje sa Bilom Bauersom“.