BDŽF: Prodaja ulaznica od 30. Aprila 1Foto: Stanislav Milojković

Ovogodišnji 33. Beogradski džez festival trajaće pet dana i na njemu će nastupiti više od 20 sastava, među kojima i američki saksofonista Doni Mekaslin, a prodaja ulaznica počinje od 30. aprila i to po ceni od 2.800 dinara.

Programski rukovodilac festivala Dragan Ambrozić je rekao da se Beogradski festival održava od 26. do 30. oktobra pod sloganom „Džez vizije“.
 
Namera nam je da dovedemo najveće vizionare na džez sceni u svetu i predstavimo ih domaćoj publici, objasnio je Ambrozić na konferenciji za novinare u Domu omladine u Beogradu, u kojem će biti održavani koncerti.
 
Gradski menadžer Goran Vesić, koji je i predsednik Odbora za organizaciju Beogradskog džez festivala, rekao je da je prošle godine festival posetilo skoro 17.000 ljubitelja džeza.
 
Dobit prošle godine od festivala je iznosila 3,9 miliona dinara i taj novac će biti iskorišćen za nabavku stolica za sale Doma omladine, dodao je Vesić i zahvalio publici na poverenju.
 
Vesić je napomenuo da će koncerti tokom trajanja festival biti održavani u Sava centru i Domu omladine, ali ne i u Domu sindikata, koji će se u oktobru u tom period uređivati.
 
Gradska sekretarka za kulturu Beograda Ivona Jevtić je rekla da je Beograd ove godine za džez festival izdvojio devet miliona dinara, a da je još dva miliona i 300.000 dinara dalo Ministarstvo kulture i informisanja.
 
Svetski dan džeza 30. april u Beogradu će biti obeležen koncertom pop i soul pevačice Irene Blagojević, koja je objavila album „Blistavi grad“.
 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari