Ben Aflek i Majkl DžordanBen Aflek i Majkl Džordan, foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI, Public Domain / Wikimedia Commons

Novi film Bena Afleka, pod nazivom „Air“, pojaviće se u svetskim bioskopima 5. aprila, pre nego što bude dostupan na Prime Video striming servisu. U pitanju je istinita priča o početku saradnje Majkla Džordana i kompanije Nike i nastanku brenda Air Jordan.

O čemu se radi u filmu „Air“?

Aflek je režiser, izvršni producent i jedan od glavnih glumaca filma. On igra Fila Najta, suosnivača kompanije Nike, dok je Metu Dejmonu poverena uloga Sonija Vakara, marketinškog maga koji je najzaslužniji za lukrativnu saradnju između tada mladog i perspektivnog košarkaša i proizvođača sportske opreme.

Vakaro nije morao da samo da ubedi Džordana da isključivo nosi Nike patike, već i direktore ovog brenda da ne samo potpišu ugovor sa mladim košarkašem, što nije bio običaj u to vreme, već donosu odluku da naprave čitavu liniju proizvoda s njegovim imenom.

Ostale likove u filmu „Air“ tumače Džejson Bejtmen, Kris Mesina, Marlon Vejns, Vajola Dejvis, Kris Taker i Metju Maer. Scenario je napisao Aleks Konveri.

Ben Aflek i Met Dejmon ponovo zajedno na velikom platnu

Ben Aflek i Met Dejmon, inače veliki prijatelji, pojaviće se zajedno u svom devetom igranom filmu i prvom koji je režirao Aflek.

Poslednji put smo ih gledali u Ridli Skotovom istorijskom filmu „The Last Duel“, za koji su napisali i scenario. Bio je to njihov drugi zajednički scenario nakon filma „Good Will Hunting“. Za svoj rad na ovoj drami Gasa Van Santa nagrađeni su Oskarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari