Beograd u znaku umetnosti i nauke u prvoj polovini septembra 1Foto: Promo

Od 1. do 14. septembra, u Kulturnom centru Magacin, održava se izložba „art+science lab“, uz paralelna dešavanja u Trstu i Lincu, ali i u virtuelnom prostoru.

U prvoj polovini septembra, „art+science lab“ predstavlja publici radove domaćih umetnika i transdiciplinarnih projektnih timova koji se bave raznovrsnim temama unutar širokog polja veštačke inteligencije.

Glavni događaj u okviru programa, izložba „Inteligencija IO“, održava se u Kulturnom centru Magacin, od 1. do 14. septembra, uz raznovrstan prateći program.

Kulturni centar Magacin biće otvoren za publiku svakog dana od 12 do 21 časa, a svi detalji pratećeg programa, koji će se odvijati u Magacinu i Naučnom klubu CPN-a, Kralja Petra 46, mogu se naći na „art+science“ stranici Centra.

Međunarodni karakter programa ovaj put se ostvaruje kroz zajedničke programe sa dve relevantne, partnerske manifestacije.

Tokom trajanja izložbe u Beogradu, Centar predstavlja i posebne selekcije odabrane u saradnji sa kustoskinjom dr Majom Ćirić (izložba Both Ways u okviru konferencija ESOF u Trstu) i programom Ars Electronica Garden Belgrade u okviru Festivala Ars elektronika u Lincu.

Manifestacija „art+science lab“ deo je programskih aktivnosti Centra u okviru projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab − AI Lab), finansiranog kroz EU program Kreativna Evropa.

Podršku u realizaciji su pružili Ministarstvo kulture i informisanja, Austrijski forum, Muzej savremene umetnosti i Alma kvatro, u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, Fakultetom za medije i komunikacije, i Francuskim institutom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari