Beogradska filharmonija pokloniće 7. januara u podne najmlađoj publici "Novogodišnju muzičku bajku" 1Foto: Marko Đoković

Beogradska filharmonija poklaniće sutra, 7. januara u podne najmlađoj publici „Novogodišnju muzičku bajku“ na Jutjub kanalu Filharmonije, a muzičarima će se pridružiti i direktor Ivan Tasovac, koji kao pijanista ima specijalnu ulogu u ovoj priči.

Autorke muzičke bajke su violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić, prepoznatljiva lica edukativnih programa Beogradske filharmonije.

One su i naratorke priče o Muzikogradu u kome se sakupljaju specijalne muzičke želje i pripremaju pokloni za svu decu sveta.

Glavni junaci su Deda Mraz u tumačenju Ivana Tasovca, koji treba irvasa Đuru, odnosno Aleksandra Saleta Radulovića, da nauči da svira klavir, navodi se u saopštenju.

Sa željom da im ulepšamo prazničnu atmosferu, poručujemo najmlađima da jedva čekamo da ih vidimo ponovo, glasne i nasmejane u Beogradskoj filharmoniji, rekao je Tasovac.

U muzičkoj bajci mališani će moći da čuju numere Mocarta i Betovena, ali i puno zvučnih efekata koje perkusionista Radulović svira, bukvalno, na svemu.

Tu su praporci, gong, kravlje zvono, kozji nokti, šmirgla, čekić, ovca koja plače, novine, selotejp, trijangl, sirena za bicikl, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari