Beogradski džez festival otvoren sinoć 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Beogradski džez festival, pod sloganom „Planeta džez”, koji je otvoren u sinoć u Domu omladine, po 32 put, prirediće u narednih pet dana 21 koncert u kome će nastupiti umetnici iz 17 zemalja.

Posle godinu dana rada na organizaciji 32. festivala možemo da budemo ponosni na naš rad, jer to Beograd zaslužuje. Očekujemo da manifestaciju poseti 15.000 gledalaca i da bude 10.000 prodatih ulaznica, što je rekord, rekao je gradski menadžer Goran Vesić otvrajući Beogradski džez festival.

On je naglasio da je ovogodišnji budžet 25 miliona dinara, najveći u poslednjih desetak godina. Takođe je izrazio zadovoljstvo jer je na festival došao veliki broj mladih ljudi, što pokazuje da se džez u Beogradu sluša i poštuje, preneo je Beoinfo. Beograd je u narednih pet dana prestonica džeza u Evropi, a mi ćemo se truditi da ga iz godine u godinu učinimo boljim, zaključio je Vesić u punoj sali Doma omladine. On je u ime Organizacionog odbora festivala uručio plaketu doživotnog – počasnog člana tog odbora našem istaknutom džez muzičaru Milivoju Mići Markoviću.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Nenad Dragović zahvalio je Gradu Beogradu jer Beogradski džez festival uvrstio u manifestaciju od posebnog značaja, a da će se Dom omladine kao organizator truditi da tu titulu opravda kvalitetom programa.

Događaju je prisustvovala i sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić. Festival je otvoren nastupom našeg istaknutog džez pijaniste Vlade Maričića i Brajana Linča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari