Beogradski sajam knjiga u Pekingu 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Beogradski sajam knjiga, najvažnija manifestacija u Srbiji i regionu posvećena čitaocima, književnosti, izdavaštvu i kulturi, prvi put se predstavio na Međunarodonom sajmu knjiga u Pekingu.

Sajam se održava od 24. do 28. avgusta, na kome je Srbija, zajedno sa državama istočne Evrope, bila počasni gost.

Pored predstavljanja manifestacije na štandu Republike Srbije, u okviru nastupa, koji je upriličio Beogradski sajam, danas je organizovano prikazivanje filma o tradiciji i dometima naše najznačajnije kulturne manifestacije, kao i knjige o Beogradskom sajmu knjiga, piše u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Promovisanju Beogradskog sajma knjiga prisustvovao je ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević, veliki broj kineskih izdavača i književnika, predstavnici njihovih udruženja, ustanova kulture i medija, naši ljudi koji žive u Kini, a posebno interesovanje za naš sajam pokazali su brojni posetioci manifestacije.

Realizovan je i niz sastanaka sa izlagačima na sajmu, prestavnicima različitih inostranih institucija i ustanova kulture, udruženja i sajmova knjiga, koje mogu da doprinesu obogaćivanju izlagačkog programa Beogradskog sajma knjiga i kulturnoj razmeni Srbije sa svetom.

U organizaciji i realizaciji nastupa značajnu podršku je pružilo Ministarstvo kulture i informisanja, Ambasada Republike Srbije u Pekingu i druge ustanove i organizacije.

Nastup na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu još jednom je pokazao da Beogradski sajam knjiga značajno doprinosi ugledu naše zemlje i kulture van granica Srbije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari