Beogradski sindikat pred rođendanski koncert izbacio pesmu posvećenu Nišlijama i jugu Srbije (VIDEO) 1Foto: Vojin Radovanović

Pred svoj rođendanski koncert u Nišu, jedan od najpoznatijih hip hop bendova u Srbiji, Beogradski sindikat, objavio je novu pesmu “Čekam sreću” i spot za nju, kao svojevrstan poklon Nišlijama i ljudima sa juga zemlje.

Bend Beogradski sindikat proslaviće 24. rođendan koncertom u Sportskoj hali Čair, 15 godina nakon poslednjeg nastupa u tom ghradu. ovom gradu.

“Čekam sreću” je prvi singl sa predstojećeg albuma “Sindikalno proleće” i prvi put će biti uživo izvedena na ovom koncertu.

“Što južnije to tužnije, vazda bila je priča. Sete nas se samo kad im trebaju pokrića”, neki su od stihova pesme, propraćene spotom sa kadrovima Niša, grada cara Konstantina, Ćele kule ili Čegra, u kojem se danas mogu videti i zaprežna kola ili napušteni psim po ulicama.

“Pokušali smo da ga opevamo onako kako ga je Stevan Sremac opisivao, posmatrajući ga kroz prozor kafane ‘Marger’. Svesni smo žrtve i stradanja naroda ovog kraja kroz vekove. Isto tako nam je poznat njegov vedar duh i nepokolebljivost koja je u nama probudila duboke emocije. I koliko god nam delovala gusta i neprolazna magla koja se nad nama nadvila, nikad neće moći da pokrije Čegar”, naveo je BS.

Bend se zahvalio Nišu i Nišlijama na inspiraciji za pesmu, navodeći da ih za ovaj grad vezuju rodbinske veze, zbog čega ga doživljavaju “kao drugi dom”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari