Programi Beogradske filharmonije namenjeni deci tokom pandemije 1Foto: Marko Đoković

Programi Beogradske filharmonije namenjeni deci u uslovima pandemije virusa korona preko digitalne platforme preslušani su 28.200 puta, saopšteno je iz BGF koja je najavila i svoj nedelji program koji publika može svakodnevno da prati od kuće na društvenim mrežama i sajtu Filharmonije.

„Ponedeljkom će najpre nastupati ‘Filharmoničari u izolaciji’. U pitanju su blogovi muzičara iz orkestra koji će deliti svoja iskustva i savete kako najbolje provesti vreme koje je pred nama. Utorkom se filharmoničarima i publici obraćaju gosti orkestra, čuveni dirigenti i muzičari, čiji su planirani nastupi sprečeni zbog pandemije koja je zahvatila ceo svet. Sreda je rezervisana za audio doživljaj i slušanje koncerata Beogradske filharmonije iz arhive. Četvrtak je dan za prisećanje na nekadašnje uspehe i najdraže momente iz prošlosti, a čuveni filharmonijski petak publiku neće ostaviti bez koncerata, jer će se omiljeni nastupi orkestra prikazivati onlajn. Za dane vikenda, planira se putovanje kroz interesantne materijale drugih muzičkih kuća i nezaobilazan muzički humor. Kroz sadržaje koje je kreirala za svoju publiku, Beogradska filharmonija poručuje: ‘Ostani kod kuće i slušaj muziku’!“, ističe se u saopštenju BFI.

– Da mi je pre samo nekoliko meseci neko rekao da će prva asocijacija na koronu biti epidemija, a ne muzički znak za produženje pauze, note ili makar pivo posle koncerta – ne bih mu verovao. Ova Korona nas je razdvojila. O njoj ne mogu reći ništa izuzev da ćemo je pobediti brže i sa manje žrtava ako budemo striktno poštovali procedure i bespogovorno slušali savete lekara. Ali, zamislite kako bi danas izgledala naša izolacija da nemamo internet. Ovako smo u mogućnosti da vam u moru kvalitetnih i dostupnih sadržaja ponudimo i one zbog kojih se muzika sluša a Beogradska filharmonija voli. To je naša misija – izjavio je Ivan Tasovac, direktor BGF u najavi nedeljnog programa ovog orkestra u režimu borbe protiv pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari