Biblioteka grada Beograda: Negovanje kulture čitanja za vreme kućne izolacije   1Foto: Pixabay/Sztrapacska74

U želji da svoje korisnike i pratioce na Fejsbuk stranici podstakne na čitanje tokom perioda kućne izolacije,  Biblioteka grada Beograda je od 18. do 31. marta organizovala akciju ČITAM, NE SKITAM, saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Tom prilikom je pozvala sve zainteresovane da podele na Fejsbuk stranici BGB lepe misli i citate iz svojih omiljenih knjiga. Destet najlepših citata Biblioteka je nagradila besplatnom godišnjom članarinom.

Posle velikog interesovanja za akciju ČITAM, NE SKITAM, Biblioteka grada Beograda je, u susret obeležavanju Svetskog dana knjige (23. april), i uz podršku mladih glumaca i drugih poznatih ličnosti, odlučila da organizuje još jednu akciju. Reč je o akciji u kojoj će svi učesnici imati prilike da nam šalju interesantne fotografije sa omiljenom knjigom. Naziv akcije SA KNJIGOM SE SLIKAM! ne obavezuje učesnike da se lično fotografišu – važno je da se na fotografiji nalazi omiljena knjiga u izabranom ambijentu. Dakle, Biblioteka je pozvala sve zainteresovane da pošalju fotografiju omiljene knjige u kućnom okruženju! 

Svaki učesnik može da postavi po jednu fotografiju na zid FB strane BGB, u komentarima ispod posta kojim je otvoren konkurs. Autori 10 fotografija koje budu imale najveći broj lajkova, biće nagrađeni godišnjom članarinom i knjigom. Učesnici treba da budu stariji od 18 godina.

Konkurs traje do 20. aprila. Proglašenjem pobednika zajedno će biti virtuelno obeležen Svetski dan knjige na fejsbuk stranici Biblioteke grada Beogarada https://www.facebook.com/bibliotekagradabeograda/.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari