Biblioteka na Štrandu od 1. avgusta 1

U saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo“ i Agencijom „Heror Media Pont“, Gradska biblioteka u Novom Sadu i ovog leta organizovaće rad Biblioteke na Štrandu.

 S obzirom na to da je ovo deseta godina otkako „najlepša biblioteka na najlepšoj plaži na Dunavu“ uspešno radi u korist svojih sugrađana, kao i da je projekat „Dunavska biblioteka“ uvršten je u Strategiju održivog razvoja Grada Novog Sada do 2020. godine, Biblioteci su odobrena sredstva za izgradnju novog, većeg i lepšeg objekta na Štrandu.

– Obaveštavamo javnost da će se gradnja objekta biblioteke obaviti tokom jula i da će Biblioteka na Štrandu početi s radom 1. avgusta 2018. godine. Svi naši posetioci biće u mogućnosti da besplatno iznajme odabrane naslove knjiga za odrasle i decu, pročitaju dnevnu i nedeljna štampu i časopise i prisustvuju planiranim programima. Pozajmica knjiga biće dnevna, a vršiće se uz člansku kartu Biblioteke ili lični dokument, izjavio je Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke.

Osim dnevne i periodične štampe na srpskom jeziku, posredstvom Agencije „Heror Media Pont“ korisnicima Biblioteke, kao i prethodnih godina, biće dostupna štampa na jezicima nacionalnih manjina, a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija „Minority&Local Media Development Center“ realizovaće se i aktivnosti u svrhu promocije jezika i kulture nacionalnih manjina u Novom Sadu.

R. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari