Bivši rvač koji voli da pravi filmove: Aleksa Balašević obara rekorde, a često za to dobija i 15 miliona iz budžeta 1

Aleksa Balašević, sin proslavljenog kantautora i pevača iz Novog Sada Đorđa Balaševića dobio je od Novog Sada 15 milona dinara (od ukupno 21 milona koliko je na konkursu deljeno) za svoj prvi film pod nazivom “Megdan”.

Balašević je najavio da će njegov debitanski uradak o „momku koji radi ‘na vratima’ i koji sa vrata ugostiteljskog objekta u maloj Srbiji želi da ode pred velika svetla Las Vegasa“, koštati skoro 150 miliona dinara, što će biti najskuplji film u istoriji ove zemlje. Ovaj podatak ne treba da čudi, jer Aleksa voli da obara rekorde, a često za to dobija i podršku iz budžeta.

U Novom Sadu smatraju ga za prijatelja bivšeg gradonačelnika, a sada ministra, Miloša Vučevića, sa kojim je zajedno u javnosti počeo da se pojavljuje još 2014. godine. Vučević je postao i gost na slavi kod Balaševića, dok je Aleksa u svom domu ugostio i premijerku Anu Brnabić. Svoje prijateljske odnose sa raznim političarima na vlasti ne krije, da li mu one donose korist u njegovom biznisu, po rezultatima konkursa, da se i pretpostaviti.

Kao bivši rvač i nekadašnji reprezentativac Srbije, Aleksa je sa 23 godine ušao u posao organizovanja MMA borbi. Sportski spektal nazvao je „Megdan“. Firmu je osnovao 2016. godine, a već 2017. na Spensu veče borbi je organizovao uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva spoljnih poslova. „I u MSP su rekli da, bez obzira na to što nemaju veze sa sportom, on pomaže u vođenju diplomatije“, objasnio je Aleksa ovu neuobičajenu dotaciju.

Podrška države i gradova se nastavila pa je šesti Megdan pre tri godine, već bio u Beogradskoj areni kao „najveći sportski događaj u Srbiji“, kako ga je njegov organizator opisao.

Kao veliki vernik Aleksa se sa svojom suprugom nakon hodočašća, verio u Nazaretu uz blagoslov patrijaršije, a venčao ih je ove godine patrijarh Porfirije. Balašević je to nazvao „svadbom hadžije i hadžinice“.
„Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na Cveće i nije pila alkohol“, opisao je svoju suprugu Nikolinu u jednom intervjuu. Otkriva i da je duhovnu stabilnost upravo našao uz nju, jer je ranije mislio da je dovoljno što ima grčko ime, što je njegov pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomoli pred spavanje.

Kao bizniznismen u svetu borilačkih sportova mlađi Balašević se već etablirao kao uspešan čovek, kakav će biti filmadžija ostaje da se vidi, ipak do sada još ništa nije snimio. No, da mu Novi Sad veoma veruje, to je sad već svima jasno, jer je firmu preko koje je dobio novce osnovao za vreme trajanja konkursa.

U svojim javnim istupima voli da ističe tradiciju, religiju, ali i viteški duh srpskog naroda. Ove godine postao je i otac ćerkice Vere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari