Bjelogrlić: Imamo jednu ruralnu vlast, a veoma urbane serije

Mala Pula 2.0: Panel diskusija „Perspektiva produkcije iz srpsko-hrvatskog dvougla flmovi i/ili serije“

Ostavite komentar


  1. Bjelogrlic, je bas fin…Ovo nije vlast a nije ni rturalna…Postoje drugi nazivi za ove ….

  2. Nesrećno poigravanje sa stereotipima koje možda doprinosi boljoj atmosferi na festivalu ali je za našu unutrašnju politiku neupotrebljivo. Inače ta nezrela potreba da se sve deli na urbano i ruralno kod „urbanih“ skorojevića zaseni svaku ideju i svakoj potrebi da se stvari menjaju na bolje daje neki dečiji defetistički ton. Tužno je da se ona domaćinska, bolja Srbija koja zna da odmeri i ima snage da preko svojih leđa prebaci svu bedu i beznađa „urbanih“ elita biva sinonim za zaostalost, glupost, nemar… Mnogo tačniji opis ove vlasti bi bio da je sastavljena od blokovskih i prigradskih siledžija sa LGBT primesama. Verujem da bi opis LGBT vlasti bio potpuno neprihvatljiv za „slobodne medije“.

  3. Bjelogrlić pravi fenomenalne serije i na tome mu svaka čast. Ali izgleda da mu je logika slabija strana. Vidim da je izneo sve potrebne informacije da se donese ispravan zaključak, ali da ne ume da napravi taj poslednji korak, pa ću mu pomoći. Za vreme DS i Đilasa nije moglo biti ovakve utakmice, jer su oni imali monopol u svemu. Sada je toliko bolja situacija, da čak i najveći protivnik vlasti može da učestvuje u takvoj utakmici. I onda mi recite kada je bila diktatura, tada ili sada? Ja sam realan, pa ću reći da nije ni tada, ali da je tada bila veća pljačka.

  4. Bjela glumi kulturicu a lupeta i u serijama i u izjavama.To što vi po Starom gradu glumite urbanluk a naprednjaci vam upravljaju gradom , dovoljno govori o toj tvojoj „definiciji“ . Verovatno si hteo reći „seljačine“ pa ti se činilo primerenije da kažeš „ruralni“ pošto si sad grande režiser i sve to.

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Jernej Lorenci: Istina se ukida, niko nikome neće da veruje, svet gledamo kroz sebe i grabimo za sebe 8

INTERVJU Jernej Lorenci: Istina se ukida, niko nikome neće da veruje, svet gledamo kroz sebe i grabimo za sebe

U naše prosuđivanje stvarnosti jak upliv imaju manipulacije koje stižu sa svih strana - od političkih i finansijskih centara moći, od najviših društvenih instutucija, sistema, društvenih mreža, veštačke inteligencije. Tako dolazimo do toga da danas, nažalost, više niko nikome neće da veruje, a to je najstrašnije od svega: kad nestane poverenje, nema ničega - kaže u razgovoru za Danas Jernej Lorenci.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.