Bobo Jelčić sms porukom poručio da odbija nagradu za najboljeg reditelja drame 1Foto: Screenshot

Poznati hrvatski pozorišni i filmski reditelj i glumac Bobo Jelčić odbio je nagradu za najboljeg reditelja drame za autorski projekt “Sorry” Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu i o tome ih obavestio sms porukom, dok će obrazloženje kasnije dostaviti.

Kako piše Jutarnji list svečana dodela 30. Nagrade hrvatskog glumišta održana je juče uveče u HNK-u u Zagrebu gde su proglašena najbolja ostvarenja na području dramske, radio i televizijske umetnosti.

Među pobednicima našao se i Bobo Jelčić, koji je proglašen najboljim rediteljem drame za autorski projekt “Sorry”, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Ovo, nije prvi put da je Jeličić odbio neko priznanje . Godine 2018 je na Danima Fadila Hadžića dobio nagradu za najbolji dramski tekst za autorsku predstavu „Govori glasnije“.

U intervjuu objavljenom u Jutarnjem listu rekao je da je nagradu odbio „uz dužno poštovanje žirija i njegove odluke“ jer „predstava naprosto nema dramski tekst, nego je nastala kao autorski projekt tokom procesa rada“.

„Dramski tekst bi, inače, trebalo biti moguće upotrijebiti za više različitih predstava. Ovdje je slučaj da se radi o autorskom projektu, odnosno tekstu koji se na osnovu njega stvara i koji je upotrebljiv samo na dotičnoj, jednoj jedinoj predstavi. Samim tim kao tekst nije konkurentan. To je naprosto druga kategorija. Tako da je nagrada u neku ruku netočna. I krivo adresirana“, dodao je tada.

Bobo Jelčić je sms porukom poručio da odbija primiti nagradu, a da će obrazloženje poslati kasnije.

Ovdašnja publika voli ostvarenja ovog hrvatskog autora i već dugo uživa u njegovoj izvrsnoj I nagrađivanoj predstavi “Zašto je poludeo gospodin R”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari