Bojan Vuletić: Naš narod nikad ne sačeka kraj 1Foto: Sarajevo Film Festival

Reditelj i scenarist trostruko nagrađene serije „Porodica“ Bojan Vuletić rekao je za Danas da svaka nagrada znači ali da je ova posebna jer dolazi iz bivše jugoslovenske republike koja je takođe živela posledice politike čoveka o kome je pravio seriju.

– To je dokaz da smo uradili jedan jako iskren i čestit posao. Taj značaj je nemerljiv – kazao je Vuletić.

Upitan da prokomentariše mnoštvo kontroverznih reakcija koje su usledile nakon emitovanja prve epizode serije Vuletić odgovara da je tako nešto i očekivao.

– Možda je problem našeg naroda što nikad ne sačeka kraj, da vidi… Prosto, svi odmah burno reaguju, vrlo agresivno i mislim da je to u stvari nedostatak tolerancije, jedne smirenosti, da se stvari dese, da se odgleda ta serija, da se sasluša rečenica drugog sagovornika do kraja. Ne, mi, jednostavno, odmah ulazimo u konflikt. I prikazivanje ove serije je to odmah pokazalo. LJudi su potpuno poludeli posle prve epizode, ne čekajući naredne četiri. Tako da je eto i to nažalost dijagnoza današnjeg društva – primetio je Vuletić.

On je ispričao da je jedan od razloga zašto se upustio u pravljenje serije „Porodica“ i to što je primetio da studenti kojima predaje ne znaju ništa o Slobodanu Miloševiću.

– Oni imaju oko 20 godina. Čuli su za Miloševića ali ne znaju ni kako izgleda, a kamoli šta je radio. Shvatio sam važnost da se o takvim stvarima mora govoriti na jedan drugačiji, fiktivan način, kroz mešavinu dokumentarizma i fikcije. To je bilo ono inicijalno što nas je povuklo da se bavimo ovom pričom, da se neke stvari ne zaborave da se ne bi ponavljale u budućnosti – ispričao je Bojan Vuletić za Danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari