BOSIFEST 2020 od 19. do 21. oktobra u Kinoteci 1

Jedanaesti Beogradski Internacionalni Filmski Festival osoba sa invaliditetom BISIFEST održaće se  od 19 do 21. oktobra 2020. godine u Jugoslovenskoj kinoteci Uzun Mirkova 1.

Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak  19. Oktobra 2020. u 18 časova u Jugoslovenskoj kinoteci. Festival će otvoriti izraelski film „Once upon a boy“ koji je režirao Uri Levi, navodi se u saopštenju.

Jedanaesti  Bosifest prikazaće ukupno 10 dokumentarnih filmova na različite teme koje se tiču osoba sa invaliditetom, po izboru selektora  reditelja Igora Toholja.

Svi filmovi biće premijerno prikazani u Srbiji.

Žiri ovogodišnjeg Bosifesta je u sastavu: reditelj Gdin Ognjen Glavonić, rediteljka GđaTanja Brzaković i reditelj Gdin Dejan Dabić .

Žiri će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade.

Završna svečanost I dodela nagrada održace se 21. Oktobra 2020.(sreda) u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) u 17.30 časova.

U okviru pratećeg programa Festivala biće održana radionica „Interaktvni film radionica filmskog scenarija za osobe sa invaliditetom“.  Radionicu vodi: Ivan Velisavljević, dramaturg i filmski kritičar.

Ulaz na projekcije je besplatan.

Bosifest je jedinstven filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra. Katalog i ostale  informacije o filmovima možete pronaći na zvaničnom sajtu Festivala  http://bosifest.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari