Branko Baletić: Filmski reditelj, građanski aktivista, reli vozač i kozer koji je svojim šarmom očaravao Beograd

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Па како то југословенски и црногорски редитељ ( према осећању припадности, месту боравка) а додељује му се нагеада за допринос српској кинематографији? Па ваљда је и српски, према делу које јо оставио за собом.

  2. Ja nemam pojma ko je Kreka Kljakovic. Djidja Hadid je reditelj ‘Petrijinog venca’. Samo Goran Marković ume da pravi dobre filmove i to kad mu uopšte ne daju pare za njih. Sve velike produkcije su mu katastrofalno glupe. A sto se tice ‘Baleta’ odličan je ‘Balkan ekspres’.

  3. @Bbo
    causeur, francuska rec, muški rod, znaci onaj ko ume fenomenalno da prica i zabavlja ljude svojim pričama i ćaskanjem. To je neko ko na primer u literarnim salonima zna da drži pažnju ljudi prepricavajuci anegdote na nov i duhovit način. Borislav Mihajlovic Mihiz je na primer važio za najvećeg kozera i to u toj meri da su ga proglasili za najvećeg srpskog usmenog pisca pošto mu je pisani opus navodno bio beznačajan u odnosu na njegova ćaskajuca postignuća (Leistungen- nemački).

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.