Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom: Simbolično obeležavanje 29. novembra U KROKODILovom centru 1Foto: KROKODILov centar promo

U KROKODILovom Centru sutra uveče s početkom u 20 sati na simboličan način biće obeležen nekadašnji Dan Republike, uz razgovor, večeru i druženje na događaju pod nazivom Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom.

Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom: Simbolično obeležavanje 29. novembra U KROKODILovom centru 2
Foto: Promo KROKODILov centar

“Zajedno sa našim gostima, istoričarkom Radinom Vučetić i ilustratorom Dušanom Petričićem, uz neka od prepoznatljivih jela vašeg i našeg detinjstva, razgovaraćemo o kulturi svakodnevice u SFRJ i različitim načinima na koja se ona reflektuje u našoj savremenosti, od bezbrižnog uživanja u pop-kulturnom nasleđu, preko ideološke nostalgije do često agresivnog revizionističkog odbacivanja i negiranja svega što je tu prošlost činilo onakvom kakva je ona i bila”, poručuju iz KROKODILovog centra, dodajući i šta će biti na jelovniku.

“Na KROKODILovom meniju te večeri nalaziće se čuveni Podravkin gulaš sa rezancima, alpska juha i Cockta („pijača naše in vaše mladosti“), koji su nesumnjivo obeležili mnoge generacije rođene u zemlji i društvu kojih danas, nažalost, više nema. I da ne zaboravimo, čeka vas i slatkiš iznenađenja. Uz večeru slušaće se muzika sa originalnih Jugotonovih i PGP-ovih singlica. Tu su i Leo, Čola, Gabi, Arsen i još ponešto.“

Ulaznica koja uključuje prisustvo u ovom interaktivnom razgovoru uz jedinstvenu večeru, jer je broj mesta ograničen su dostupne u KROKODILovom Centru po ceni od 1800 din, svakog radnog dana od 12 do 20 sati.

Takođe, zainteresovani će moći da prisustvuju javnoj inauguraciji obnovljenog spomenika Branka Ćopića, koji su nedavno vandalizovale ultradesničarske grupe.

Bratstvo i jedinstvo za kuhinjskim stolom: Simbolično obeležavanje 29. novembra U KROKODILovom centru 3
Foto: KROKODILOV centar PROMO

Inauguracija će biti održana u 19 sati ispred prostorija Udruženja KROKODIL (Male stepenice 1a). Ovom događaju će prisustvovati i sam autor ovog lepog omaža omiljenom i tragično okončalom dečijem piscu, ilustrator Dušan Petričić.

________________________________________________________

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari