Britanci u ekstazi, nakon tajnih pregovora, najveći ženski bend u istoriji, ponovo se okuplja i sprema turneju 1 Foto : Jimmy Smith/TheActivity.org / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nakon šest meseci tajnih pregovora koji su uključivali sastanke pod okriljem noći, telohranitelje i laganje medijima, sada je i službeno- Spjs Grls (The Spice Girls), jedna od najpoznatijih ženskih grupa u istoriji ponovo se okuplja i to povodom svoje 30. godišnjice, piše Jutarnji list.

I to nije sve, ovaj put im se, po prvi put nakon 15 godina priključuje i peta spajsica Viktorija Bekam, a grandiozni nastup pripremaju za jedan od najvećih festivala u Velikoj Britaniji – Glastonbury i to za glavnu Pyramid pozornicu.

Spajsice će u paketu odmah snimati i dokumentarac o sebi, a za prava se žestoko bore, pišu britanski tabloidi, Netflix i Apple TV.

Dokumentarac će imati više epizoda, uključivati nikad viđene snimke iz prošlosti i naravno intervjue te nove nastupe.

Grupu inače čine Emma Bunton (47), Geri Horner (50), Mel Brown (48), Mel Chisholm (49) te Victoria Beckham (49), a već su dogovorile i prve datume za povratničku turneju.

– Rasporedi su im ludački popunjeni, i teško ih je uopšte okupiti u istoj prostoriji, ali sada se druže više nego ikad, još od prošlog zajedničkog nastupa na otvarenju Olimpijskih Igara u Londonu 2012. godine.

Ipak, novi materijal neće snimati, dakle izvodiće samo svoje hitove, a Viltorija je zasad pristala tek na jedan pravi veliki nastup, i to baš na Glastonburyju, što je, tvrdi izvor, posebno oduševilo Dejvida Bekama i njihovo četvero dece.

Spajsice inače nastupaju, ali bez Viktorije, a zadnji put su pred publiku izašle u maju i junu pre četiri godine.

Ženska supergrupa inače je osnovana 1994. godine, a singl Wannabe je dosegnuo broj 1 u čak 37 zemalja dve godine kasnije.

Prvih njihovih šest objavljenih pesama bilo je na vrhu top lista, a u međuvremenu su postale simbol feminizma u devedesetima.

Prva je bend napustila Geri Halliwell 1998., a bend je s nastupima stao 2000. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari