Britanski glumac Džulijan Sends nestao tokom planinarenja u Kaliforniji 1Foto: EPA-EFE/Tytus Zmijewski

Britanski glumac Džulijan Sends, poznat po ostvarenjima A Room with a View i The Killing Fields, nestao je u petak u Kaliforniji, saopštili su iz policijske uprave okruga San Bernardino.

65-godišnji glumac je u petak planinario planinama San Gabrijel u kaliforniji, popularnoj oblasti za skijaše i planinare, a od petka su ga tražile spasilačke ekipe.

Usled lošeg vremena i velikog rizika od lavina, spasilačke ekipe su povučene iz ove oblasti iz bezbednosnih razloga, a potraga se nastavlja putem drona i helikoptera kada vreme to bude dozvolilo.

Ljudima iz ove oblasti preporučuje se da zaobiđu ovu oblast, jer je prevelika opasnost, a u ponedeljak je prijavljeno da je nestao i Bob Gregori u istoj oblasti.

Džulijan Sends odrastao je u Jorkširu, a već godinama sa suprugom, sa kojom ima troje dece, živi u Los Anđelesu. Voli planinarenje i odlazak u planine, jer mu je to avantura.

Prethodno je najbliži smrti bio početkom 90-ih, u Andima, kada je njega i još troje ljudi uhvatila velika oluja na visini većoj od 6 hiljada metara, izjavio je u jednom intervjuu 2020. godine.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari