Brnabić se sastala sa holivudskim producentom Devlinom povodom snimanja novog filma u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa holivudskim producentom i scenaristom Dinom Devlinom povodom snimanja njegovog novog filma „The Deal“ u Srbiji.

Brnabić je izjavila da budžet za filmske podsticaje u Srbiji postoji već nekoliko godina, kao i da se stalno se povećava, navodi se u saopštenju Vlade.

„U protekloj godini smo organizovali obuke za praktična znanja i veštine na pozicijama u okviru filmske produkcije i postprodukcije za koje postoji velika tražnja na tržištu, a nisu deo formalnog procesa obrazovanja“, rekla je Brnabić.

Devlin, koji je u Srbiji prethodnih meseci producirao drugu sezonu avanturističke fantazije „Predstraža“, kazao je da je celokupni tim profesionalaca iz Srbije koji je radio na toj seriji, angažovan i na novom filmu.

„Srbija ima izvanredne filmske profesionalce i najbolje uslove za snimanje u ovom delu Evrope. Takođe, podsticaji koje daje država funkcionišu besprekorno“, rekao je Devlin.

Budžet Srbije za film za 2019. godinu iznosi „skoro 17 miliona evra“, a podsticaji za film iznose 900 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari