Brus SpringstinFoto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Dobitnik Emija Džeremi Alen Vajt, koji je najpoznatiji po ulozi u seriji „The Bear“, u pregovorima je za ulogu u predstojećem biografskom filmu „Deliver Me from Nowhere“, potvrdio je Dedlajn. Vajt bi trebalo da igra Brusa Springstina u najnovijem filmu studija A24 s kojim je sarađivao na prošlogodišnjoj biografskoj drami „The Iron Claw“.

„Deliver Me from Nowhere“ piše i režira Skot Kuper, a radnja filma je bazirana na istoimenoj knjizi Vorena Zejnsa o nastanku albuma „Nebraska“ Brusa Springstina.

Veliki uticaj na Springstinovu muziku imala je njegova borba s depresijom, kao i njegovo detinjstvo koje je provodio uz oca koji je patio od iste bolesti. Zejnsova knjiga opisuje mračan period u muzičarevom životu, tokom kojeg je radio na albumu „Nebraska“ iz 1982. godine.

U istom periodu Springstin je radio na pesmama koje su dve godine kasnije završile na njegovom najpoznatijem albumu, „Born in the U.S.A.“, prenosi Index.

Springstin i njegov menadžer Džon Lendau takođe sarađuju na filmu. Poznati muzičar već je osvojio jednog Oskara za pesmu „Streets of Philadelphia“, koja se pojavila u filmu „Philadelphia“ iz 1993. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari