Bucina Okeanija trodnevna luka za mlade umetnike 1

Aleksandrovac će, krajem naredne nedelje, 26. 27. 28. aprila,  biti domaćin  II „Art festa“ pod nazivom „Tri dana umetnosti“.

Manifestacija promoviše programe kulture i umetnosti,  koji svoj oslonac imaju u tradiciji i kraju u kome se „Art fest“ održava. Pored domaćih učesnika i izlagača na II Art festu  su učesnici i iz  drugih  gradova u okruženju pa će tako, posetioci manifestacije moći da uživaju u novoj predstavi Teatra 13 iz Blaca koja otvara manifestaciju, a tu su i izložbe umetničkih fotografija likovnih radova. Čast da otvori festival pripala je, ove godine, horu srednje škole „Sveti Trifun“ iz Aleksandrovca.

Na foto radionici organizovanoj u okviru festivala zainteresovani  mogu  naučiti osnovne tehnike korišćenja foto aparata, a  na likovnoj  radionica mogu se upoznati sa tehnikama izrada portreta. Fimsko veče predstaviće filmove režisera iz Požege koji će pokušati da svojim filmom zagolicaju srca gledalaca. Kraj ovogodišnjeg II Art festa rezervisan je za koncert alternativnog Župskog benda. Podršku i pomoć u organizaciji ove kulturne manifestacije mladim stvaraocima iz Župe pružili su Opština  Aleksandrovac, Dom kulture „Milosav Buca Mirković“, Kulturno prosvetna zajednica, Zavičajni muzej  i Turistička organizacija grada Aleksandrovca.

Aleksandrovac je, do nedavno, na mapi turističkih i kulturnih manifestacija bio prepozant po „Župskoj berbi“ manifestacijom koju je osmislio i organizovao pre više od pola veka Milosav Buca Mirković , koji je rodnoj Župi darivao i zbirku   pesama pod nazivom „Moja Župa-moja Okeanija , govoreći da je njen lautar. Od pre pet godina „Aleksandrovac- Prestonica tamjanike“ poznat je i kao domaćinpozorišno – književnog  festivala  „Bucini dani“. Organizacijom i smotre mladih stvaralaca pod nazivom „Art fest -Tri dana umetnosti“ ovaj prelepi gradić smešten u središtu vinorodne Župe ističe kandidaturu i za  pestonicu kulture ovog dela Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari