Bunt "I dalje sa vama" 1

Nakon nastupa pijaniste Dejana Sinadinovića sa kineskom sopranistkinjom Wanzhe Zhang, 15. decembra na Kolarcu, i jučerašnjeg nastupa Zagrebačkog gudačkog kvarteta sa gostima u Etnografskom muzeju, predstojeći vikend predstavlja vrhunac ovogodišnjeg jubilarnog, desetog festivala Bunt pod sloganom „I dalje sa vama“.

U bajkovitoj baroknoj dvorani AKUD Lola, u Resavskoj 11, večeras (subota) u 20 sati nastupa proslavljena čelistkinja Sandra Belić koja će obeležiti veliki jubilej, 40 godina umetničkog rada, sa svojim stalnim saradnicima, Ljiljanom Vukeljom, klavir i violončelistom Vukom Ovaskainenom.

Centralna dela ovog programa biće kompozicije srpskih autora, Mirjane Živković, Ivane Stefanović i Dejana Despića, ali ćemo čuti i klasike XX veka poput Geršvina i Bloha, te savremenog čeliste i kompozitora Marc Didier Thirault-a.

U nedelju u podne dečiji u istoj dvorani nastupaju fagotisti muzičke škole Stanković, “Milena i njena deca”, a zatim će na tradicionalnom koncertu “Zajedno” nastupiti Udruženje Nebograd i Hor dečjeg kulturnog centra Beograda.

Od 19 sati u Kolarcu je koncert violinistkinje Anđele Josifoski, uz klavirsku saradnju Katarine Hadži Antić – Tatić, da bi od 20 sati nastupili Ljubiša Jovanović, flauta i Aleksandar Serdar, klavir, koji će izvoditi sonate Johana Sebastijana Baha.

U ponedeljak takođe na Kolarcu u 19 sati nastupa mlada čelistička zvezda Vuk Ovaskainen, uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, a potom i violinistkinja Julija Hartig (Holandija/Srbija), uz klavirsku saradnju Natalije Mladenović.

Festival se završava 28. decembra u Etnografskom muzeju koncertom etno muzike na kome će nastupiti Trio Nede Nikolić, frulašice, i harmonikaš Dejana Jovanovića, koji će sa svojim ansamblom gudača i pevačicom Oana Chatalina Citu predstaviti muziku Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari