Candy Dulfer - počasna građanka Niša 1

Odbornici Skupštine grada Niša jednoglasno su doneli odluku da se poznatoj holandskoj saksofonistkinji Candy Dulfer dodeli zvanje počasne građanke Niša. Diplomu o dodeli ovog zvanja uručiće gradonačelnik Niša na prigodnoj svečanosti 13. avgusta kada Candy Dulfer nastupa sa svojim bendom na Nišvilu 2017.

Kako stoji u Odluci – Inicijativu za dodelu zvanja pokrenuo je Nišville jazz festival, preko Sekretarijata za kulturu i informisanje, obrazloživši je tim da je holandska saksofonistkinja počev od svog prvog nastupa na Nišvilu 2009. godine kontinuirano promovisala grad Niš i Nišville jazz festival nastupima na nacionalnim medijima Holandije, ali i širom sveta tokom svojih turneja i festivalskih nastupa na svim kontinentima.

Candy Dulfer je tokom poslednje dve decenije u svetskim razmerama sigurno najistaknutija instrumentalistkinja u domenu funk muzike i smooth jazza. U žižu svetske muzičke javnosti dospeva kada je čuveni Prince pozvao da mu bude gošća na koncertima u zemljama Beneluksa, nakon čega je od ovog legendarnog umetnika dobila poziv da dođe u SAD i pridruži mu se na koncertima, TV gostovanjima i snimanjima. Neposredno pred odlazak u Ameriku, Candy je sa Daveom Stewartom iz grupe Euritmics snimala muziku za film „Lilly was here“ a naslovna numera postaje verovatno najpopularnija instrumentalna kompozicija tokom poslednje dve dekade 20. veka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari