candymanFoto: Propaganda Films - PolyGram Filmed Entertainment / Christophel Collection / Profimedia

U panteonu horor filmova svoje mesto ima i Candyman iz 1992. godine, koji ima brojne čuvene scene.

Jedna od njih uključuje pčele, a ne znaju svi da su sve pčele u filmu Candyman bile prave, jer su ljudi tada morali da igraju na kartu praktičnih efekata.

Film Candyman iz 1992. godine prati studentkinju semiologije Helen Lajl (Virdžinija Madsen) koja piše diplomski rad o urbanim legendama kada čuje priču o Kendimenu (Toni Tod), zloglasnom duhu koji se pojavi i ubije svakoga ko ispred ogledala pet puta izgovori njegovo ime.

Njeno istraživanje dovodi je u siromašnu crnačku četvrt Kabrini-Grin u Čikagu, gde saznaje da Kendimen zapravo postoji, piše Index.hr.

Prema portalu UNILAD, u najpoznatijoj sceni iz filma korišćeno je 200 hiljada pravih pčela.

Scena prikazuje Kendimena kako skida svoj kaput i pokazuje osakaćeni torzo iz kojeg izlazi roj pčela. On zatim otvara usta u kojima se takođe nalaze pčele, pre nego što poljubi Helen.

Candyman je dobio dva nastavka i jedan ribut

Tod je u intervjuu za Entertainment Tonight otkrio da je imao jako dobrog advokata, zbog čega je za svoju ulogu dobio odličnu platu, a u ugovoru je pisalo da će dobiti hiljadu dolara za svaki ubod pčele.

Iako je na setu bilo 200 hiljada pčela, ubole su ga samo 27 puta. Glumac je deo pčela držao u ustima, ali je istovremeno nosio zaštitu kako mu ne bi otišle u grlo.

Scena je bila jednako stresna i za njegovu kolegicu, Virdžiniju Madsen. Madsen je alergična na pčele, tako da je na setu morala biti hitna pomoć u slučaju da dođe do uboda.

„Međutim, pčele koje su se nalazile na meni bile su vrlo mlade. Rekli su mi da one isto mogu ubosti, ali da su manje šanse za to“, izjavila je Madsen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari