Čehovljeva “Kaštanka” na dečjem festivalu u Zaječaru 1

Drugog dana 9. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu Zaječar najmlađa publika oduševljeno je prihvatila predstavu „Kaštanka“, koprodukciju Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar i nagradila ih toplim aplauzom.

Kaštanka „ je jedna od najčuvenijih Čehovljevih kratkih priča koja nam je na scenu dovela jednu naizgled sasvim običnu kujicu koja se prema svom vlasniku ponaša kao i svaki drugi pas: privržena, razigrana, draga i poslušna kada to treba da bude. NJen vlasnik je pripadnik siromašne radničke klase na prelazu iz 19. U 20. Vek u Rusiji.

Uz mukotrpan rad, on je strog radnik i nepopustljiv gazda krutog držanja, u potpunoj suprotnosti sa Kaštankinim razigranim repićem. Ali jednom kad se razdvoje, pa ponovo sastanu, toplina njihovog ponovnog susreta prikazuje čitav dijapazon privrženosti i ostalih kompleksnih emocija kakav nam samo odnos čoveka i psa može da ponudi

U pitanju je odlična, višestruko nagrađivana lutkarska verzija Čehovljeve novele “ Kaštanka” kakvu Zaječarci do sada nisu imali prilike da vide.

Sutra, trećeg dana dečjeg festivala mališani će moći da pogledaju predstavu „Ružno pače“ u izvođenju Kruševačkog pozorišta. Početak je u 18 časova, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 250 dinara.U okviru pratećeg programa festivala za glumce će biti organizovana radionica lutkarstva „AJ em“ iz Burgasa u Bugarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari