Dva filma sa ovogodišnjeg Festa, u distribuciji kuće Tuck, „Pisma sa Ivo Džime“ Klinta Istvuda i „Poslednji kralj Škotske“ (fotografija gore) Kevina Mekdonalda, od danas su na redovnom repertoaru domaćih bioskopa. „Pisma sa Ivo Džime“ prikazivaće se u bioskopima Dvorane Doma Sindikata, Tuckwooda i Rode 2.

Dva filma sa ovogodišnjeg Festa, u distribuciji kuće Tuck, „Pisma sa Ivo Džime“ Klinta Istvuda i „Poslednji kralj Škotske“ (fotografija gore) Kevina Mekdonalda, od danas su na redovnom repertoaru domaćih bioskopa. „Pisma sa Ivo Džime“ prikazivaće se u bioskopima Dvorane Doma Sindikata, Tuckwooda i Rode 2. „Posledni kralj Škotske“ u Dvorani Doma sindikata. Pre 61 godinu, američka i japanska vojska susrele su se na Ivo Džimi. Decenijama kasnije, nekoliko stotina pisama koja su pronađena pod zemljom, dala su lica i glasove ljudima koji su se tamo borili, kao i izuzetnom generalu koji ih je vodio, Tadamičiju Kuribajašiju (u tumačenju Kena Vatanabea). Sa malo odbrane osim volje i vulkanskog stenja samog ostrva, General Kuribajaši je svojom originalnom taktikom pretvorio ono što je trebalo da bude brz i krvav poraz u skoro 40 dana herojske i snalažljive borbe. „Poslednji kralj Škotske“ oživljen je ulogama oskarovca Foresta Vitakera, Džejmsa Mekvoja, Keri Vašington… Usled neverovatnog preokreta sudbine, škotski doktor Garigan u mirovnoj misiji postaje povezan sa jednim od najsurovijih vladara, Idi Aminom. Impresioniran doktorovom samouverenošću u jednom kriznom trenutku, predsednik Ugande Amin imenuje Garigana za svog ličnog lekara i najbližeg savetnika. Iako je doktor u početku polaskan i impresioniran svojom novom pozicijom, uskoro postaje svestan Aminove surovosti. Strah i izdaja okružuju Garigana u njegovom pokušaju da se živ izvuče iz Ugande.
Sa Festa, od danas u bioskope ulazi i „Apokalipto“ (fotografija desno) Mela Gibsona (Millennium Film & Video), koji potpisuje režiju (Farhada Safinia i Gibson su scenaristi), najpre u bioskopima Tuckwood, Roda Cineplex i Dom sindikata. Igraju Rudi Jangblad, Dalija Hernandez, Raul Trujiljo, Žerardo Tarasena, Majra Serbulo… Reč je o epskom spektaklu u kome je korišćen jukatek jezik. I „Fair Play“ Lajonela Bajliua (MCF MEGACOM Film) može se od danas videti u bioskopima. Premijera je zakazana za večeras od 20.30 sati u beogradskom Kosmaju. U nesvakidašnjem, psihološko-sportskom trileru igraju Benoa Mažimel, Merion Kotiljar, Žerom Renije, Erik Savin…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari