Ciklus Rediteljke na Francuskom filmskom karavanu u SKC-u Kragujevcu 1Foto: Promo

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac u petak i subotu, 28. i 29. aprila odžaće se Francuski filmski karavan. Tema ovog ciklusa su rediteljke. U okviru Francuskog filmskog karavana biće prikazana četiri filma, a projekcije počinju od 19 i 21 sat.

Četiri rediteljke, četiri priče koje opisuju uzbuđenja u profesionalnom životu, suočavanju sa životom odrasle osobe, želju i ljubav. Četiri nova filma koji će vas navesti da sanjate, razmišljate i smejete se i otkriti vam najnovija ostvarenja francuske kinematografije, najavljuju manifestaciju iz SKC-a.

Program Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Prvog dana Francuskog filmskog karavana od 19 sati na repertoaru je film „Beskrajno leto” rediteljke Emili Osel. Igraju: Agata Talrik, Marsija Gedž-Fežas, Matje Luči.

Tema ovog ostvarenje je živeti i voleti sa 18 godina, potpuno se prepustiti letnjim čarima, iznenada izgubiti najboljeg prijatelja, shvatiti da ništa ne traje večno, ponovo se roditi.

Od 21 sat u Kontakt galeriji biće prikazan film „Zaljubljeni Anais” rediteljke Šarlin Buržoa. Igraju: Anais Demustije, Valerija Bruni Tedeski, Deni Podalides.

„Anais ima trideset godina i problem s novcem. Više nije sigurna da li voli svog partnera. Upoznaje Danijela kojem se odmah dopala. Međutim, Danijel živi sa Emili…koja se dopala Anais. Ovo je priča o mladoj neobuzdanoj ženi, ali i priča o velikoj želji“, navodi se u najavi.

Sutradan, u subotu, 29. aprila u terminu od 19 sati biće prikazana „Plejlista” rediteljke Nin Antiko. Igraju: Nin Antiko, Mark Sirigas.

„Sofija ima 28 godina. Volela bi da bude dizajnerka, ali nije pohađala umetničku školu. Takođe bi da pronađe i ljubav svog života, ali je, ipak, nije lako prepoznati. Niže ljubavna i poslovna iskustva. Prima mnogo udaraca, a zadaje malo: to se zove stasavanje. U mislima joj šeta Danijel Džonstnon koji peva „Prava ljubav će vas uvek pronaći”, ali Sofija se pita da li je to zaista tako“, radnja je „Plejliste”.

Na završnici Francuskog filmskog karavana iste večeri od 21 sat biće prikazan film „Baš me briga” rediteljskog dvojca Emanuel Mar i Žili Lekustr.

„Kasandra je stjuardesa u low-cost avio kompaniji i ima 26 godina. Živeći danas za sutra, sastavlja letove i žurke kao da sutra ne postoji, verna svom Tinder nadimku ,„Carpe diem”. Živi bez veza, u vidu strmoglave jurnjave koja je naizgled zadovoljava, sve dok je nesreća ne primora da se ponovo poveže sa svetom. Hoće li Kasandra moći da se suoči sa zataškanim bolom i vrati se onima koje je ostavila na zemlji“, pitanja su koja se sagledavaju u ovoj filmskoj priči.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari