Junior i Doba sazrevanja: Dve revije filmova u SKC-u Kragujevac 1Foto: SKC Kragujevac

U Kontakt galeriji SKC-a od sutra, četvrtka, 22. septembra održaće se dve revije filmova – Filmski karavan Slobodne zone Junior i Francuski filmski karavan – ciklus: Doba sazrevanja. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

U četvrtak, u 20 sati u okviu Filmskog karavana Slobodne zone Junior biće prikazani kratkometražni dokumentarni filmovi koji su nastali u sklopu Kampa angažovanog filma za mlade „Naše razlike su naša snaga”.

Ovom prilikom publika će imati priliku da pogleda ostvarenja: „Na naš način” (r. Marina Todić, Srbija, 12′, 2021), „Oči u oči” (r. Jelena Zrnić, Srbija, 15′, 2021), „Oprati pre korišćenja” (r. Lena Trifunović, Srbija, 12′, 2021) i „Čiji? Čija? Čije?” (r. Jana Toman, Srbija, 19′, 2021), „Tišina”.

Junior i Doba sazrevanja: Dve revije filmova u SKC-u Kragujevac 2
Foto: Promo

Nakon što filmovi budu prikazani, uslediće „Hrabri razgovori”, odnosno razgovor mladih autorki i filmova sa moderatorima koji su inspirisani temama koje filmovi pokreću, kao razgovor sa i publikom.

Filmski karavan Slobodne zone Junior tokom ovog leta u planu ima da poseti preko 40 mesta i gradova u Srbiji u kojima će prikazati ukupno 12 dokumentarnih filmova mladih reditelja i rediteljki koji su prethodno pohađali Kamp dokumentarnog filma „Naše razlike su naša snaga u okviru istoimenog projekta”.

Sutra, u petak, 23. septembra od 19 sati u Kontakt galeriji SKC-a počinje Francuski filmski karavan – ciklus: Doba sazrevanja.

Junior i Doba sazrevanja: Dve revije filmova u SKC-u Kragujevac 3
Foto: Promo

Ciklus Doba sazrevanja čine četiri filma. Prikazuju neke segmente života i različite životne situacije, zatim postupke, dileme, odluke i životne puteve, koji prate svakodnevicu onih koji se na putu svog sazrevanja sreću i suočavaju sa različitim okolnostima, osobama, osećanjima, brigama, izborima.

Program Francuski Filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Prve večeri Francuskog filmskog karavana od 19 sati publika će moći da pogleda film „Pravi momak” a od 21 sat ostvarenje „Školski život”.

Sutradan, u subotu 24. septembra od 19 sati na reviji Francuskog filmskog karavana Doba sazrevanja biće prikazan film „Naše leto” a od 21 sat „Meteoriti”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari