CineLink Talks sa Draganom Bjelogrlićem: “Čuvari formule” imaju internacionalni potencijal 1Foto: SFF.ba

U hotelu Evropa, u sklopu programa Cinelink Talks, juče je održan razgovor sa glumcem i rediteljem Draganom Bjelogrlićem povodom regionalne premijere filma Čuvari rormule.

Razgovor je vodila Maša Marković, voditeljka Industrijskog dela programa Sarajevo Film Festivala.

Bjelogrlić je izjavio da na osnovu reakcije publike na Filmskom festivalu u Lokarnu, deluje kao da postoji potencijal za internacionalnu komunikaciju sa publikom, kao i da je projekciji filma prisustvovalo oko 2.000 ljudi, piše na sajtu SFF-a

Naglasio je i da je film “Čuvari formule” sam po sebi internacionalna priča koja pokriva mnoštvo univerzalnih tema, od kojih je jedna emocija, najuniverzalnija od svih tema, kaže reditelj.

 

Film je dobio Zelenog leoparda na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Lokarnu, nagradu koja se dodeljuje filmu koji najbolje održava ekološku temu.

Bjelogrlić je rekao da je nakon razgovora sa žirijem saznao da je „žiri toliko plakao da je već prvog dana rekao da će upravo ovaj film verovatno dobiti nagradu”.

Naglasio je da je emocija zvezda vodilja, te da, kada je reč o odnosu gluma-režija, kad režira bolje glumi, kao i da dok režira koristi svoje glumačko iskustvo.

Film “Čuvari formule” je na 29. Sarajevo Film Festivalu imao gala projekciju u sklopu Takmičarskog programa – igrani film, gde je prikazan van konkurencije.

Publika 29. Sarajevo film festivala će imati priliku da pogleda film I 19. augusta u 22:00 sata, u Multiplexu Cineplexx Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari