Danica Grubački: Svaku ulogu vezujem za sebe 1

Glumicu Danicu Grubački publika na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se održava u Zrenjaninu od 12. do 18. Aprila, gleda u ulozi Marijane u predstavi “Tartif”, režija Igor Vuk Torbica, Narodno pozorište Sombor.

Protekle nedelje Danica je za tu ulogu nagrađena na šabačkom festivalu “Pozorišno proleće”, dok je za najbolju mladu glumicu prošlog meseca proglašena na “Danima komedije” u Jagodini, i to za ulogu Megi u predstavi „Tenor na zajam“ Kena Ludviga, u režiji Olivere Đorđević.

Kada i zašto si odlučila da se baviš glumom ?

Bila sam mala, četvrti, peti razred osnovne škole, kada sam krenula kod Miloja Buce Ivanovića u glumački studio. Motivi su se vremenom menjali. U početku to je bilo da budem glumica, popularna, posle toga su bili drugi motivi, naravno normalniji. Sad je to moj život i smisao. Mnogo sam sretna što se bavim glumom, imam dobra iskustva u predstavama i zadovoljna sam što sam radila sa značajnim rediteljima sa ovih prostora.

Stigle su i nagrade, samo prošle nedelje u Šapcu za najbolju mladu glumicu. Kakva je tvoja uloga u Tartifu ?

To je uloga Marijane, ćerke Orgonove, koju otac prisilno pokušava da uda za Tartifa. To je devojka koju nikada niko nije pitao za mišljenje, do trenutka kada je upitana za taj brak. To je drska, cinična i razmažena devojka, koja je zapravo prilično nezaštićena. Jedinu ljubav koju ona ima je Dorina, njen jedini prijatelj.

Da li ti je teško da tumačiš likove različite od tebe same ?

Ja svaku ulogu vezujem za sebe, jer od sebe ne mogu da pobegnem. Nije mi teško, zadovoljstvo mi je. I ovo je jedna od mojih omiljenih uloga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari