Danica Maksimović: Deca su svetinja, nemojte da se dogodi nešto, bićete krivi 1foto Milan Maričić/ATAImages

Glumica Danica Maksimović izjavila je da gluimci nemaju vlast i moć da nekog ugroze, već da su upravo oni ugroženi i da joj targetiranja koja dolaze od predstavnika vlasti liče na orkestrirani napad da bi se zaustavilo javno govorenje onoga što svako od nas misli.

„Glumci su toliko bezopasni, oni igraju za narod, a Skupština je narodna. To je skupština svih nas. Vokabuilar koji dolazi iz Skupštine Srbije govori samo o njihovoj časti, obrazovanju i onome što čini poslanik i jedna takva institucija“, rekla je Maksimović za Newsnight na N1.

Ona je rekla da svi mi imamo pravo „svog mišljenja, slobode“, ako govorimo o demokratiji, a svi se, kako kaže, kunu u demokratiju.

Kaže da je bila iznenađena nakon spota koji se pojavio a kojim se njene kolege među kojima je i ona, targetiraju ali da se nije uplašila.

„Ja sam opozicija i opoziciji, oni su nas stavili kao neprijatelje države, da rušimo državu, ja ne znam o čemu oni pričaju.. Ja se ne bavim politikim, živim za daske koje život znače. Meni je moja partija moja gluma. Političari su ti koji nas svađaju“, rekla je Maksimović, prenosi portal N1.

Tražimo da se zbog tragedije koja nas je u crno zavila, da se zaštite deca, rekla je ona i istakla da je strašno i nedopustivo ono što se dogodilo glumačkom paru Tamari Dragičević i Petru Benčini koji su dobili pretnje u kojima su im spomenuta deca.

„Ne verujem da se neko usudio da spominje decu i preti“, kazala je ona i dodala da od nadležnih niko od targetiranih glumaca koji su se našli u spotu niisu dobili nikakav odgovor iako su pretnje prijavili.

Ona je pozvala da se deca nikako ne diraju.

„Nikako decu, nikako, zar nam nije dosta tragedije, Ljudi uzmite se upamet..Deca su svetinja nemojte da se dogodini nešto bićete krivi“, apelovala je glumica koja se rasplakala dok je govorila o pretnjama koje su dobili glumci Tamara Dragičević i Petar Benčina.

Niko iz policije niti tužilaštva nije zvao glumce, ističe Danica Maksimović uz konstatciju da to „ide njima na dušu“.

„Ne daj bože da se danas sutra desi nešto opet će reci da nisu odgovorni, ali od 1. juna niko se ne oglašava. Mi nemamo vlast i moć da nekog ugrozimo, mi smo ugroženi, a posao nadležnih je da nas zaštite“, kaže razočarana Danica Maksimović.

Glumica je upitalla sve koje se kriju iza lažnih profila i pod preudonimima na društvenim mrežama kako ih nije sramota da pišu takve stvari.

„To su kukavice za mene, oni se kriju i pišu svašta“, istakla je glumica.

Podsećamo da je napad na glumce koji su podržali protest „Srbija protiv nasilja“ među prvima počeo poslanik SNS Nebojša Bakarec koji je javno izneo honorare glumaca, a potom je „tragetiranje“ nastavljeno zbog čega sve više njih dobijaju pretnje u koje su uključena i deca kao što je slučaj kod glumice Tamare Dragičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari