Dejvid Rasel: Kusturičini filmovi bolni i neshvatljivi američkoj publici

Predavanje “Režija pre snimanja” održaće američki vizuelni umetnik Dejvid Rasel 22. i 23. septembra u Kulturnom centru “Rex” u Beogradu.

Ostavite komentar


  1. Iskreno rečeno, ono što Kusturica radi je teško shvatljivo i za domaću publiku, ali pošto verbalno udara na srbski sentiment, sve mu je oprošteno.

  2. Receno je taco,ali ne I razjasnjeno..I tamo I ovde…
    Njegova rezija je prepoeticna,,premetaforicna,
    I premagicna .I tamo I ovde niko i ne cita poeziju,a kamo li da uziva u njoj a jos manje da je razumeva.Prema tome nije do njega vec do nas.
    Najbolji primer je njegov zadnji film.Cisto filozofsko delo,razrada biblijskih kazivanja kroz poeziju prikazanu slikom,naravno da je nerazumljiva I neshvatljiva..Taj covek je isped naseg vremena dvadesetak Godina.Koliko je sve to pretesko,pokazalo se I na neuspesnom pokusaju Dubravke Lakic da napise kritiku njegovog filma za Politiku pola sata nakon novinarske proekcije u Veneciji.Za tacnu kritiku ce biti neophode Godine da ne kazem decenije.
    Kao sto je obicnom svetu ipak nedokuciva I nejasna poetika Kiarostamija ili Zivka Nikolica.Tek sad kad ih nema samo naslucujemo koliko su bili veliki.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.