Deo Nišvila ipak u avgustu - onlajn i bez publike 1Foto: Nišvil

Manji deo programa internacionalnog džez festivala Nišvil (Nišville) biće održan u najavljenom terminu od 13. do 16. avgusta u Tvrđavi u Nišu, ali u onlajn formatu i bez prisustva publike, saopštili su danas organizatori.

U prvom, manjem delu 26. Nišvila, kako su najavili organizatori, biće izvedeno 20 koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa, kao i pozorišne predstave (Nišville Jazz Teatar), filmske projekcije (Nišville Movie Summit), te likovne performansi i slično.

“Nažalost, ovi programi biće izvedeni bez prisustva publike, a moći će da se prate preko kompjutera, tableta i smart telefona u „live“ prenosu Nišville televizije”, navedeno u obaveštenju.

“Ako se u narednom periodu popravi epidemiološka situacija i Vlada Srbije dozvoli prisustvo publike uz poštovanje mera socijalne distance”, dodali su organizatori, preostali, najveći deo programa će se održati od 17. do 20. septembra 2020. godine.

Ukoliko i u septembru bude istovetna epidemiološka situacija – celokupan predviđeni program za ovu godinu održaće se od 12. do 15. avgusta 2021. godine.

Svi posetioci sa kupljenim kompletima ulaznica “mogu iskoristiti svoje ulaznice u septembru 2020. godine u novozakazanom terminu održavanja festivala, ili ako su sprečeni da prate Nišville 2020, mogu ih iskoristiti u periodu od 12. do 15 avgusta 2021”.

Organizatori su pozvali ljubitelje džeza koju su već kupili ulaznice da se za sve nedoumice oko eventualnog povraćaja obratite prodajnoj mreži Ticket Vision na telefon kol centra 0900 11 00 11, ili da pošalju upit na sledeće e-mail adrese: office@tickets.rs i callcenter@tickets.rs, saopštili su organizatori festivala.

– Ovo je prvi put posle 25 godina da dolazi do odlaganja Nišvila. Naime, samo je prvi festival odložen sa decembra 1994. godine na januar 1995, zbog restrikcije struje- podsetili su organizatori.

Nišvil je trebalo da se održi u Niškoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu od 7. do 16. avgusta, a glavni program od 13. do 16. avgusta. Organizatori su prethodno saopštavali da su spremni da za festivalsku publiku “obezbede” ne samo socijalnu distancu, zaštitne maske ili merenje temperature, već i testiranje.

Link za onlajn praćenje Nišvila

Svi onlajn programi ovogodišnjeg Nišvila moći će da se prate putem linka http://nisville.com/live/. O sadržaju i lokacijama predviđenog programa za lajv striming realizaciju, predstavnici medija biće naknado interno obavešteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari