Detaljna satnica koncerata u Novom Sadu za doček Nove godine po julijanskom kalendaru 1Foto: EPK

Nova godina po julijanskom kalendaru slaviće se u Novom Sadu na brojnim lokacijama, što će biti jedno od poslednjih događaja koje organizuje Evopska prestonica kulture.

Tačno u podne počinje dnevna žurka u knjižari Bulevar Books, a od 17 časova u Kulturnoj stanici Bukovac održaće se dečija opera „Ivica i Marica“. U prostorijama Društva za podršku osobama sa autizmom grada Novog Sada na Novom naslju biće organizovana izložba „Slikama izgrađen grad“, kao i izložba „Dirty Records“ (Prljave ploče) u SKCNS Fabrika.

U velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta će od 19 časova nastupiti Danica Crnogorčević, a performans će pratiti video-radovi Petar Bilbija. U KS Kovilj se organizuje Novogodišnja noć.

Od 20 časova će nastupiti Šihan Vang i Ke Ma u Novosadskom pozorištu, a Nneka i Dejana Stojkov u Sinagogi. YU grupa svira u Svečanoj sali kompanije NIS, EYOT-a u KS Eđšeg, La Banda u KS Bukovac, Kene Beri & Dope Kukjata u Kulturnom centru Lab i Gazorpazorp u Diego Baru.

U isto vreme počinje i prezentacija „Digital art – TWO“ u G-Point Media Centru, na prvom spratu SPENS-a, kao i izložba „Tuda – svuda“ u Tri petice i showcase pobednika u kategoriji di-džejinga „Let’s Mix It Showcase“ u LABar-u.

Od 20.30 časova u klubu „Trema“ u SNP-u nastupa bend Superhiks.

Od 21 čas će u Gradskoj koncertnoj dvorani nastupiti Tigran Hamasyan, u Gimnaziji Laza Kostić će biti Divanhana, Sana Garić i Svetlana Klopan u KS Svilari, Tijana Bogićević u KCNS, Kal u KS Rumenka i Đorđe David i Ivana Peters u KS Barka.

Vojvođanski Blues Band i Tihomir Pop Asanović sviraju na brodu Zeppelin, Elektrana 2022 u Puberaju, a audio-vizuelni elektronski spektakl pod nazivom „K9 Station Reunion New Year“ biće organizovan u K9 Station (hala TV Kanal 9).

U 22 časa počinju koncerti Sevdalize u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, Space Motion & Tribe i Tijane Jevrić u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, „HÆLOS“ u Pozorištu mladih, „ABOP“ u Radničkom domu, Srpskonovogodišnji spektakl u Pero Baru, Šišarke u Clubu Absolut i „Pop Rock Party“ u The Pub-u.

Od 23 časova nastupaju Shortparis u Fabrici i Konstrakta i Zemlja gruva u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Tačno u ponoć u Reformatorskoj crkvi nastupaju Lajko Feliks i Aleksandar Nikolić.

Detaljna mapa i satnica nalazi se na stranici dočekns.rs.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari