Dimitrije Vasiljević i David Bižić u toku decembra u Beogradu 1Foto: Promo/Privatna arhiva

Međunarodni centar za muziku „Eva” u decembru organizuje dva fantastična umetnička događaja i poziva sve ljubitelje klasične muzike da prisustvuju ovim interesantnim sadržajima.

Naima, dva naša istaknuta muzičara, sa svetskom karijerom, dolaze u Beograd da svoje znanje i iskustvo podele sa učenicima i profesorima.

Svi zainteresovani mogu da dođu 21. decembra od 16 časova na „Susret sa umetnikom“, Dimitrijem Vasiljevićem, i tom prilikom ga bolje upoznaju.

Dimitrije Vasiljević je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, kao i na “Berklee College of Music” univerzitetu u Bostonu. Završio je master studije džez klavira na univerzitetu “New York University Steinhardt” i doktorirao džez klavir na “University of Illinois at Urbana-Champaign”. Trenutno predaje na “Xavier University of Louisiana” u Nju Orleansu.

Pored toga, aktivno se bavi i nastupima, kao i komponovanjem, a izdao je i tri albuma. Poslednji od njih, „Accidental Nomad“ bio je u užem izboru za nominaciju za Grammy nagradu u čak četiri kategorije. Snima za diskografsku kuću Ropeadope Records iz Filadelfije.

Uz sva muzička dostignuća, veoma je popularan i na društvenim mrežama zbog svojih tekstova koji iz dana u dan čita sve više pratilaca.

Broj mesta za ovaj događaj je ograničen.

Održaće se i Master Class čuvenog baritona Davida Bižića 23. i 24. decembra u prostorijama Međunarodnog centra za muziku „Eva“.

David Bižić je svetski priznati bariton koji trenutno peva u Metropoliten operi u Njujorku. Pored impozantne izvođačke karijere, prošlog decembra bili smo svedoci i neverovatnog pedagoškog dara ovog umetnika.

David Bižić je nakon školovanja u Muzičkoj školi ,,Kosta Manojlović” kao veliki talenat svoje studije nastavio van naše zemlje u “International Vocal Arts Institute” i “The New Israeli Opera Young Artist Studio”. Debitovao je u Metropoliten operi 2014., gde i danas nastupa.

Tokom Master Class-a u Beogradu čak do šesnaest odabranih pevača imaće priliku da radi sa ovim umetnikom, a do trideset muzičara moći će da prisustvuje ovim časovima.

Primarna delatnost profesora Međunarodnog centra za muziku „Eva“ jeste priprema kandidata za polaganje ispita prema metodi Udruženja Kraljevskih Muzičkih Škola Velike Britanije, čiju licencu imaju i čiji su eksperti. Tokom tri godine postojanja preko četrdeset kandidata je uspešno položilo ove ispite.

Organizacija umetničkih događaja i Master Class-a njihova je proširena delatnost, kojom žele da doprinesu očuvanju kulture i umetnosti u svom gradu.

Ukoliko želite da budete deo ovih događaja pišite na [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari