Nastavak popularnog naučnofantastičnog filma „Dina" odložen za narednu godinu usled štrajkova 1Dina, Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Dok Holivud čeka jesenja sezona prepuna neizvesnosti, studio Warner Bros. Discovery odlučio je da za narednu godinu odloži nekoliko blokbastera, među kojima je nastavak popularnog naučnofantastičnog filma Dina Denija Vilneva.

Priča o Polu Atreidu, koga tumači Timoti Šalame, koja je započeta u filmu Dina iz 2021. godine, ipak neće biti nastavljena 3. novembra ove nego 15. marta naredne godine.

Pored toga, odložene su premijere filmova Godzila x Kong: The New Empire sa 14. marta na 12. april i animiranog ostvarenja Lord of the Rings: The War of the Rohirrim sa 12. aprila na 14. decembra 2024.

Dina 2 neće biti u konkurenciji za Oskare

To znači da Dina 2 neće biti u konkurenciji za Oskare naredne godine, ali da će biti bliže sezoni letnjih blokbastera, jer je ova kuća imala razne filmove koji su tako bili veoma uspešni na bioskopskim blagajnama.

Dina 2
Dina 2, Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Uz Timotija Šalamea, u ovom filmu glume Florens Pju, Ostin Batler, Havijer Bardem, Džoš Brolin, Dejv Batista, Stelan Skarsgard, Rebeka Ferguson, Kristofer Voken i Zendaja.

Zbog trenutno aktuelnih štrajkova, glumci ne bi mogli da promovišu nastavak ovog filma, a promocija je bila jedan od važnih faktora u uspehu prvog dela, te ova odluka studija ne čudi toliko.

Mnogi spekulišu da će nove datume premijere dobiti i filmovi The Color Purple i Aquaman and the Lost Kingdom, ali studio za sada ostaje pri tome da ih objavi pred kraj godine.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari