Timoti Šalame i Zendaja se udružuju da spasu univerzum u nastavku epskog naučnofantastičnog filma "Dina" (VIDEO) 1Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

 

Studio Warner Bros. objavio je prvi zvanični trejler za dugo očekivani nastavak naučnofantastičnog epskog filma „Dina“.

U prvom delu sage iz 2021. godine, junak priče Pol Atreid (Timoti Šalame) se s porodicom preselio na Arakis, najopasniju i najpeščaniju planetu univerzuma, gde je njihov klan trebalo da preuzme vlast. Tamo nije naišao na doček kakav je očekivao i bio je žrtva velike zavere plemićke porodice Harkonen, prethodnih vlastodržaca na planeti. Njegov otac, vojvoda Leto Atreid (Oskar Ajzak), nije preživeo ovaj sukob, dok su on i njegova majka Lejdi Džesika (Rebeka Ferguson) jedva sačuvali žive glave.

Blokbaster reditelj Denija Vilneva, zasnovanog na istoimenom romanu Frenka Herberta, bio je nominovana za 10 Oskara i osvojio šest.

U nastavku, Pol Atreid je prinuđen da se udruži sa Fremenima, domorocima planete Arakis, kako bi se osvetio onima koji su uništili njegovu porodicu. Suočen sa izborom između ljubavi svog života, Čani (Zendaja) iz plemena Fremena, i sudbine poznatog univerzuma, on nastoji da spreči strašnu budućnost koju samo on može da predvidi.

U filmu „Dina: Drugi deo“ osim pomenutih glumaca i glumica, pojavljuju se još i Džoš Brolin, Stelan Skarsgord, Dejv Batista, Havijer Bardem, Ostin Batler, Lea Sejdu, Šarlot Rempling, Florens Pju i Kristofer Voken.

Film je režirao Deni Vilnev, koji je ujedno i njegov koscenarista zajedno sa Džonom Spejtsom i Erikom Rotom.

„Dina: Drugi deo“ stiže u bioskope 3. novembra. Pogledajte trejler u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari