Dizajneru Mirku Iliću nagrada u Americi za plakat predstave "Moj muž" 1Foto promo Jugoslovensko dramsko pozorište

Dizajneru Mirku Iliću nagrada u Americi za plakat predstave „Moj muž“ Američki časopis specijalizovan za dizajn i kulturu Print, koji svake godine dodeljuje prestižna priznanja u oblasti dizajna, u kategoriji „Posters + Outdoor“ prvu nagradu dodelio je plakatu Mirka Ilića za predstavu „Moj muž“, produkciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Print magazin ove nagrade dodeljuje već 41 […]

Dizajneru Mirku Iliću nagrada u Americi za plakat predstave „Moj muž“

Američki časopis specijalizovan za dizajn i kulturu Print, koji svake godine dodeljuje prestižna priznanja u oblasti dizajna, u kategoriji „Posters + Outdoor“ prvu nagradu dodelio je plakatu Mirka Ilića za predstavu „Moj muž“, produkciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Print magazin ove nagrade dodeljuje već 41 godinu sa ciljem da izdvoji izuzetna dizajnerska ostvarenja iz celog sveta.
Internacionalni žiri, koji je dodeljivao nagrade u dvadeset kategorija, ove godine je imao najveći broj članova od kada je nagrada počela da se dodeljuje (21).

Između ostalog, nagrađeni radovi naći će se i u sledećem izdanju časopisa Print, a zanimljivo je da je predstava „Moj muž“, po tekstu Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić, jedna od hit produkcija JDP , koja je osvojila nagrade na brojnim festivalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.