Dobitnik Zlatnog medveda film „Alkaras” u kragujevačkom SKC-u 1Foto: Promo

Filmska projekcija špansko-italijanske drame „Alkaras”, rediteljke Karle Simon, dobitnik Zlatnog medveda na prošlogodišnjem Berlinaru za najbolji film održaće se večeras u Kontakt galeriji SKC-a Kragujevac.

Otkad pamte, porodica Sole je svako leto provodila berući breskve u Alkarasu, malom katalonskom selu. Ali, suočeni sa deložacijom, shvataju da bi im ovogodišnji rod mogao biti poslednji.

Novi planovi, koji uključuju seču drveća breskve i postavljanje solarnih panela, izazivaju razdor u ovoj velikoj porodici. Po prvi put se suočavaju sa neizvesnom budućnošću i rizikuju da izgube više od svog voćnjaka.

Nakon debitantskog filma „Fridino leto”, Karla Simon se ponovo oslanja na svoje iskustvo života na katalonskom selu, gde ljudskim životima upravljaju godišnja doba i hirovita klima. Porodična dinamika može biti zamućena ekonomskim problemima, ali postoje i razlike u tome kako se svaki pojedinac odnosi prema vremenu.

Mlađi uživaju u naizgled večnoj sadašnjosti, dok otac tvrdoglavo ignoriše skoru budućnost, a deda se uzda u davno zaboravljeno obećanje da će dokazati vlasništvo nad njihovom kućom.

Početak projekcije je od 20 sati a ulaz je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari