Dodelom nagrada svečano zatvoren 9. Bašta Fest 1foto Milena Arsenić

Deveto izdanje internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti svečano je zatvoreno dodelom nagrada za najbolja filmska i glumačka dostignuća, projekcijom filma “Posle zime” i koncertom grupe Koikoi. Nagradu “Zlatna imaginacija” za najbolji film u celini dobilo je ostvarenje „Severni pol“ rediteljke Marije Apčevske (Severna Makedonija, Srbija).

“Zlatna interpretacija“ za najbolju žensku ulogu dodeljena je glumici Katrin Grožan za ulogu Adel u filmu „Atomska porodica“ rediteljke Fostin Krespi iz Belgije, a za najbolju mušku ulogu glumcu Luki Mineliju za ulogu u istom filmu.

Specijalna nagrada dodeljena je glumačkom ansamblu filma „Krotki“ reditelja Jovana Dimoskog (Srbija).

Glavni žiri festivala činili su Marta Bjelica, glumica iz Srbije, Dušan Kasalica, reditelj iz Crne Gore, i Lana Matić, producentkinja i selektorka Zagreb film festivala iz Hrvatske.

Regionalnu nagradu “Zlatna vizualizacija” za najbolju kameru, koja se dodeljuje uz podršku rentala Cineplanet, dobio je Ivan Idžojtić za fotografiju u filmu “Naš prvi pokušaj”, rediteljke i scenaristkinje Sare Grgurić.

Žiri mladih u sastavu Danijel Ristivojević, Ivana Leontijević, Nikola Ćosić, Dragana Stanojković i Luka Jakić dodelio je svoju nagradu filmu „Krotki“ reditelja Jovana Dimoskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari