Dokumentarac Rodžera Votersa i muzika Pink Flojda na Beldoksu 1Promo foto

Ovogodišnje, 14. izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks koje se održava od 9. do 16. septembra, prikazaće izbor najbolje svetske produkcije, među kojima je i novo ostvarenje Rodžera Votersa Mi + Oni.

Voters je doživeo svetsku slavu kao osnivač i kreativna snaga legendarne grupe Pink Floyd, a na veliko platno donosi film Rodžer Voters: Mi + Oni uživo, koji je režirao zajedno sa Šonom Evansom.

Ovaj izuzetni dokumentarac prati Votersa na sceni dok izvodi pesme sa brojnih Pink Flojd albuma: The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, The Wall i Animals, kao i sa njegovog poslednjeg albuma Is This The Life We Really Want?“, i vodi publiku na duboko emocionalno i provokativno putovanje.

Film je snimljen u Amsterdamu, tokom Votersove sjajne turneje Mi + Oni, koja se odvijala tokom 2017-2018.

Kako su ocenili svetski filmski i muzički kritičari, ovaj dokumentarac u gledaocima stvara osećaj kao da su prisutni u areni, i kao da uživo svedoče vrhunskom performansu, kakav ne bi videli ni sa najboljih mesta u sali ili bekstejdžu.

Voters uvlači gledaoce u svoj distopijski svet, svet koji je predvideo još dok je stvarao ploču “Animals” sastava Pink Flojd, 1977. godine.

Četiri decenije kasnije, njegova predviđanja postala su naša stvarnost: ratovi, gubitak, otuđenje, pohlepa.

Votersovi legendarni nastupi uživo su čuveni po svom višedimenzionalnom, čulnom iskustvu, zahvaljujući savršenoj audio-vizuelnoj produkciji i kvadrofoničnom zvuku koji oduzima dah.

Ni njegova nova turneja nije izuzetak. Nakon nekoliko meseci detaljnog planiranja, istraživanja i razvoja, ovi nastupi su prevazišli sve što je ranije postignuto; inspirisali su masu u publici, prenoseći njegovu snažnu poruku zvukom i slikom.

On i Evans, kreativni direktor turneje, upotrebili su najinovativniju digitalnu i audio-vizuelnu tehnologiju kako bi kreirali monumentalnu produkciju, vanserijski spektakl koji sumira do tada neviđena vizualna, audio i čulna iskustva.

Film prati priču o majci i njenoj ćerki, i njihov put ka bezbednijem svetu…

Vodeći nas kroz snažne emocije, Rodžer Voters: Mi + Oni izaziva i inspiriše svojom moćnom muzikom i porukama o ljudskim pravima, slobodi i ljubavi.

Votersova sledeća turneja This Is Not A Drill najavljena je za leto 2022. u Severnoj Americi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari