Dokumentarac sa požeške „Interakcije“ na Martovskom festivalu 1Foto: Filmart

Dokumentarac „Vrati se“, rediteljke Ružice Anje Tadić, premijerno će se prikazati na 69. Martovskom festivalu u Beogradu, u takmičarskom programu u kategoriji dokumentarnog filma do 50 minuta.

Film je snimljen u Čačaku tokom prošlogodišnjeg Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“, koji organuzuje nezavisna produkcijska kuća NFC Filmart iz Požege, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, producentske kuće Cinnamon Films i drugih partnera.

Film „Vrati se“ je kratkometražni dokumentarac, koji je snimljen u Čačku  tokom prošlogodišnjeg Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“.

Film prikazuje inspirativan pejzaž Ovčarsko-kablarske klisure i portretiše čoveka koji, usred vanrednih okolnosti izazvanih klimatskim promenama, neguje poseban odnos sa prirodom, nastojeći da je sačuva.

Dokumentarac sa požeške „Interakcije“ na Martovskom festivalu 2
Iz filma Vrati se/Foto: Filmart

U čačanskoj filmskoj ekipi, osim rediteljke Ružice Anje Tadić iz Srbije, bili su snimatelj Johan Huimerind iz Estonije, montažerka Izabela Fridel iz Austrije, dizajner zvuka Predrag Kedić iz Srbije i Jovana Jevremović iz Čačka, u svojstvu lokalne menadžerke produkcije.

Martovski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma pruža priliku domaćoj publici da pogleda uzbudljive, pažljivo odabrane aktuelne naslove, koje inače nema prilike da vidi u bioskopskoj ponudi.

Festival se održava od 29.marta do 2.aprila u Domu omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari