Dramske radionice za osnovce i srednjoškolce u Zaječaru 1Dramska radionica Foto: Pozorište "Zoran Radmilović" Zaječar

U zaječarskom pozorištu od ove jeseni rade dramske radionice za osnovce i srednjoškolce. Kako navode u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ polaznici radionica uče dikciju , scenski pokret i ponašanje na sceni.

-Na taj način glumci zaječarskog Pozorišta, rukovodilac radionice Nataša Petrović i njen pomoćnik Gabrijel Bećarević pripremaju članove radionice za rad na budućim predstavama i razvijaju kod njih ljubav prema pozorišnoj umetnosti – kažu nadležni u zaječarskom pozorištu.

Aktivna je i dramska radionica na engleskom jeziku „Let,s act English“ koja mesec i po dana unazad priprema dramski nastup. U radu učestvuje desetak polaznika osnovnoškolskog uzrasta koji uvežbavaju pravilan izgovor reči iz dijaloga u tekstovima i prema rečima rukovodioca radionice, profesorke engleskog jezika Marine Jovanović, ovo je odličan način za učenje i usavršavanje engleskog jezika, pogotovo konverzacije. Dramsku radionicu na engleskom jeziku zajednički organizuju Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Škola engleskog jezika „English Only“, potpuno je besplatna, a upis novih polaznika, uzrasta od 7 do 15 godina, planiran je početkom 2019.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari