Džejk DžilenholDžejk Džilenhol, foto: MGM / Planet / Profimedia

Gaj Ričijev film „Operacija Fortuna: Prevara veka“ izašao je početkom godine i još uvek je na repertoaru domaćih bioskopa. Na sledeće ostvarenje engleskog reditelja i scenariste nećemo morati da čekamo dugo, budući da će još jedan njegov film imati premijeru u 2023. godini.

U pitanju je akcioni triler pod nazivom „The Covenant“, u kome je uloga glavnog junaka poverena Džejku Džilenholu.

On igra narednika američke vojske Džona Kinlija, kome na opasnoj misiji društvo pravi avganistanski prevodilac Ahmed (Dar Salim). Nakon zasede, Ahmed nadljuduskim naporom uspeva da spase Kinlijev život, međutim, Amerikanac nije u mogućnosti da mu uzvrati istom merom, budući da njegovi nadređeni nisu Ahmedu i njegovoj porodici obezbedili utočište u SAD, iako im je to bilo obećano.

Kinli je prinuđen da otplati svoj dug tako što će se vratiti u ratnu zonu i pokušati da ih spase pre nego što ih Talibani prvi pronađu.

Uz Ričija, na scenariju filma radili su i Ivan Etkinson i Marn Dejvis. U sporednim ulogama se nalaze Entoni Star, Aleksandar Ludvig, Bobi Šofild, Emili Bičem i Džoni Li Miler.

„The Covenant“ će imati svoju premijeru 21. aprila, a sudeći po trejleru, kojeg možete pogledati u produžetku, očekuje nas uzbudljivo bioskopsko iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari