Džejmsu Kameronu je krivo zbog šestog „Terminatora": „To je bio film za vaše dede" 1Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Iako je trenutno u fokusu zbog blokbaster nastavka Avatar: Put vode, Džejms Kameron se u jednom nedavnom intervjuu osvrnuo na još jednu franšizu koja ne bi postojala bez njega, a to je Terminator.

Konkretno, Kameron je pričao o šestom delu franšize, Terminator: Mračna sudbina iz 2019. godine i tome zašto je on loše prošao na bioskopskim blagajnama, za šta je najviše okrivio sebe i reditelja Tima Milera.

Kazao je da je on uglavnom zadovoljan filmom i da su, iako su se ponekad svađali, Tim Miler i on i dalje drugari, jer su obojica gikovi koji vole naučnu fantastiku, a da on obožava Milerovu seriju Love, Death + Robots.

Jedna od glavnih tačaka je njegovo insistiranje na izboru Arnolda Švarcenegera za glavnu ulogu: „Mislim da je problem bio u tome što ja nisam hteo da radimo film bez Arnolda. Tim ga nije želeo, ali sam ja rekao da smo mi prijatelji 40 godina […] i ja sam rekao da bih bio srećan ako ga pozovu.“

Kameron je hteo Švarcenegera, Miler je hteo Lindu Hamilton i Kameron veruje da je problem u tome što su izabrali oboje, odnosno da bi film uspeo da je bio samo jedan od dvoje glumaca.

„[…] i kada stavite Lindu i Arnolda, ona ima 60 i nešto, on ima 70 i nešto, to više nije Terminator, nije ni Terminator za vaše očeve, nego je postao Terminator za vaše dede. Nama se dopao, mislili smo da je kul, da smo napravili direktni nastavak filma koji je izašao 1991. godine, ali današnja mlada publika tada još nije ni bila rođena.“

Da li ste vi gledali ovaj film i da li se slažete sa Kameronovim zaključcima?

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari