Džena Ortega kao Sreda Adams: Tim Barton joj je dao ključni savet, a delovi serije su već kultni na Tik Toku 1Foto: Profimedia

Da li ste spremni za jezivu avanturu punu izazova, „čudaka“ , straha i lekcija? Nova Netflixova serija nas uvodi u život dobro upamćene devojčice porodice Adams, Srede, čiju ulogu ovoga puta ne tumači čuvena Kristina Riči, već, mlada Džena Ortega.

Za veoma kratko vreme nova Netfliova serija dostigla je veliku popularnost i gledanost ju je dovela na prvo mesto u rangu serija. Šta je to zanimljivo u vezi serije i kako se mlada Džena Ortega snašla u ovoj jezivo šarmantnoj ulozi?

Radnja serije

Naime, Sreda Adams, jeziva buntovnica, nakon incidenta sa piranama završava u akademiji Nikadviše koju je pohađala i njena majka. Suočena sa novim saznanjima o svojoj porodici, misterioznim ubistvima, čudovištem i lažima pa i sopstvenim novonastalim vizijama, Sreda nastupa kao detektiv, po svojoj volji zapisujući radnju u svoj roman. Iako jeste veoma hladna, mračna i nedodirljiva, Sreda, kao i svaka tinejdžerka koja nije u centru jezivih zbivanja, biva uključena u školski bal, prijateljstva i simpatije akademije Nikadviše.

 

Kristina Riči u seriji

Veliki je zadatak preuzeti ulogu Kristine Riči nakonn toliko godina i malu devojčicu čvrstog stava sada predstavitikao tinejdžerku, sarkstičnu buntovnicu. Međutim, Ortega je odradila sjajan poso i privukla simpatije sa svih strana svojom posvećenošću i originalnošću.
Međutim, Kristina se ipak našla u seriji, ovoga puta ne kao Sreda, već kao gospođica Tornhil, majka u internatu, jedini „normalac“ na akademiji čudaka. Složićemo se da je to i više nego sjajna uloga Tim Burtona, jer, pored velike zasluge kada je u pitanju njen učinak u čuvenoj porodici Adams i Sredinoj ličnosti, velika je podrška Dženi i njenom radu.

 

Sredin jezivo-savršen ples

Jedna scena privukla je posebnu pažnju publike i još veće poštovanje prema Ortegi. Naime, četvrta epizoda pod nazivom „Jao kakva noć“ bazirala se na velikom balu u organizaciji Nikadviše Akdemije. Sredina kultna scena plesa ne samo da se istakla kao najoriginalnija scena serije, već je zavladala u vidu trenda na TikToku. TikTokeri masovno vezuju dve pletenice, nanose tamnu šminku i izvode delove Sredinog plesa ističući divljenje i poštovanje prema Sredi kao takvoj ali i prema posvećenosti glumice Džene koja je, kako je istakla u jednom od intervjua, sasvim bolesna od korone ipak izašla na scenu i podigla Sredin karater na potpuno novi nivo.
Osim činjenice da je pri najgorim simptomima izvela svoj ples, veoma je zaimljiva činjenica da je Džena sama svoj koreograf. Svega dva dana pred scenu shvatila je da mora smisliti nešto, pa se dosetila dobrih primera jezivih i specifičnih plesnih pokreta kao što su „goth clubs“ osamdesetih.

 

Leden izraz lica bez treptanja

Izrazito divljenje upućeno je Ortegi kroz par intervjua u kojima se govori o facijalnim ekspresijama Srede u kojima nema promene. Ortega navodi da je, prema savetima Tima Burtona, jednostavno potpuno opustila lice i spsutila obrve kako bi oči izgledale hladno i upečatljivo. Ni sama ne zna kako je upela, ali Sredu nećete videti da trepće ni u jednoj sceni što je čini veoma čudnom i naglašava mračnu energiju kojom je ova serij bogata i od koje Sreda ne beži ni najmanje.

 

Džena Ortega je zapravo naučila da svira violončelo

Takođe, u jednom od brojnih intervjua objasnila je da je dva meseca pre snimanja počela da uči da svira violončelo.
„Zapraavo, naučila sam da sviram violončelo za Sredu. Počela sam da učim dva meseca pre snimanja. Verovatno sada ne bih mogla baš dobro da sviram jer sam bila odsutna neko vreme dosta radeći, ali to je nešto što bih nastavila da vežbam. Imam veliko poštovanje prema svima koji sviraju violončelo. Mislim da je to veoma težak instrument“, navela je Ortega u jednom intervju.

Ukoliko do sada niste pogledali novi hit na Netflixu, savetujemo da pružite šansu ovoj simpatično jezivoj avanturi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari