Dženifer Lorens naljutila internet komentarima na račun akcionih heroina 1Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Dženifer Lorens se u jednom novom intervjuu dotakla teme akcionih filmova u kojima žene glume glavnu ulogu, ali internet tvrdi da ona nije u pravu i ne zna šta priča.

Naime, Oskarovka je razgovarala sa koleginicom Vajolom Dejvis u okviru intervjua za Variety, a jedna od glavnih tema bila je istorija akcionih filmova sa glavnom ženskom ulogom.

„Sećam se kada sam radila Igre gladi, niko pre toga nije stavio ženu kao glavnu u akcionom filmu jer to ne bi uspelo – rečeno nam je da i dečaci i devojčice mogu da se identifikuju sa muškarcem, ali ne i sa ženom u glavnoj ulozi.“

Dodala je i da je srećna svaki put kada film koji dokazuje da žena i te kako može tumačiti glavni lik u takvom filmu, ujedno aludirajući na The Woman King, novo ostvarenje u kome njena sagovornica igra glavnu ulogu.

Međutim, problem je u tome što početna tvrdnja Dženifer Lorens nije tačna po internetu, na šta su joj mnogi brzo i ukazali. Kao dokaz tome spominju se Sigorni Viver u franšizi Osmi putnik, Linda Konor u Terminatoru, Pem Grir u filmovima kao što je Foxy Brown, svi stariji od Igara gladi.

Mnogi su se složili sa tim da postoje predrasude u biranju glavnih glumaca i glumica, ali da ne treba zapostavljati sve ono što se desilo pre nego što su snimane Igre gladi, da su mnogi azijski filmovi imali glavne glumice, među kojima je važna ona Mišel Jeo u filmu Pritajeni tigar, skriveni zmaj.

Spominju se još i Mila Jovović i Mišel Rodrigez u Pritajenom zlu, Uma Turman u Ubiti Bila i Anđelina Džoli u dva filma iz franšize Tomb Raider. Ljudi i dalje debatuju o njenoj izjavi koja, iako dobronamerna, možda nije bila dovoljno promišljena.

Izvor: CNN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari